søndag 29. mai 2011

Hva er det frågan om?

"Det er patetisk" sa Storebror i baksetet.
"Eh, hva da?" måtte Kosemamma spørre. "Og vet du hva det betyr forresten?" En lang men dog forenklet forklaring kommer, der Kosemamma bruker Pappa i eksemplet. Pappaer foretar seg jo en god del som kan forklares som patetisk.

"...ok" sier Storebror, det er det samme som å synes noen sier noe dumt altså".. "Eller heter det kanskje heller patet-klump-bæsje-prompt?"

"Bæsjepromp" stemmer Lillebror i.

En helt vanlig dag i en helt vanlig bil.

onsdag 25. mai 2011

Aldeles nydelig

Lillebror har kommet til et veiskille. To år og fem måneder tok det, før den store dagen kom. Den dagen Kosemamma spurte et uskyldig spørsmål, og ble stille stående med åpen munn da Lillebror så opp og sa....JA! Høyt og tydelig! Hun trodde nesten ikke sine egne ører. Nesten to og et halvt år tok det, før Lillebror besluttet å si det magiske ordet. Han hadde jo klart seg lenge med å nikke innstendig, eller rope ut bestemte "NEI"! ( noe som har skjedd i de alle fleste tilfeller). Men nå har han vel tenkt seg om, og JA-ordet ligger lengst ute på tunga. Det finnes ingen mer nydelig enn Lillebror, når han ser opp på Kosemamma, nakken bøyd helt bakover, øynene bestemte og lyse blå, mens han høyt og klokkeklart åpner munnen og sier...JA.

:)


(Ps Det meste av tiden roper brødrene propp, bæsj og promp til hverandre, bare så det er sagt.)

torsdag 5. mai 2011

Klukk klukk

Kosemamma har vært på tur. Venninnetur. Men før hun dro, ble hun forvandlet til Hønemor. Hønemor la fram klær, planla middag, skrev lister og gav Pappa en grundig innføring i hårkjemme-triks og annet lureri. Pappa nikket tålmodig, og lot seg ikke et øyeblikk rive med på lange tankerekker om alt det grusomme som tross alt kan skje uten Hønemors overblikk.

Halvannet døgn senere er Hønemor tilbake. Alt er som normalt på hjemmefronten. Det virker faktisk ikke som om noen har oppdaget at hun har vært borte i det hele tatt? Aldeles merkelig. Hun har heldigvis gnagsårene og kvitteringenen fra taxfreen som bevis.

Neivel

"-Natta lille venn. Mamma er kjempeglad i deg!:)"
Dyna dras opp til haka, og Storebror legger seg godt til rette på puta.
"-Jeg er megaglad i deg også mamma. Men jeg er ikke forelska i deg da. Natta"