onsdag 28. mars 2012

Kos:)

Årets påsketur er under planlegging. Store og små skal ta bilen halve landet oppover, ta hurtigbåt utover, og storkose oss i vårt eget lille sommerhus. Ingen store forandringer er gjort siden Morfar løp rundt her i kortbukse. Storebror tenker ofte på Morfar. To år har gått siden han døde, og det er ikke lett for en liten gutt å huske helt klart, men når han lukker øyenene, da kan han klart huske hvordan Morfar så ut. "Og vet du hva jeg husker aller best, mamma?" spør han fra baksetet på vei hjem fra barnehagen. "jeg husker han var snill, og den alt for gamle cap´n han alltid gikk med..."

Haha:))

lørdag 24. mars 2012

1 + 1 = 2

Kosemamma vet ikke helt hva som gjorde henne misteksom. En lav undertrykket kniselatter fra bak baderomsdøren, eller det mistenkelige bananskallet som lå plassert midt på baderomsgulvet.
Katastrofen ble iallefall unngått denne gang :)

tirsdag 20. mars 2012

Hverdagslykke

Lillebror ligger i sengen og kan bare ikke sove. Bena trommer som trommestikker, armene leker fly, og dyna skal iallefall ikke ligge varmende over en overtrøtt type. Han ser ned i nattdrakts-genseren sin, og konstaterer tørt:
- Jeg har ikke pupper, mamma.
- Nei, det har du ikke. Det er fordi du er en liten gutt det vet du, det er bare mammaer som har pupper. Han blir stille, stryker mamma sakte på armen, tenker litt, og hvisker:
- Har du baby i magen, mamma?
Kosemamma stryker ham over håret og sier at nei, det har hun ikke.
Lillebror mumler noe, så hun må bøye seg fram.
- Jo du har det mamma, jeg vil være i magen din, hvisker han, og borer hodet inn i armkroken hennes.

Kanskje han også syns tiden går litt for fort?

mandag 12. mars 2012

Det spirer og gror

Rundt oss gror fem mirakler. Fem mager i ulik størrelse huser fem små babyer vi skal bli kjent med i løpet av året som kommer. På løpende bånd. Kosemamma er ganske ukjent med små jenter, rundt Pølse&Peonfamilien kryr det nemlig av små gutter, storebrødre og lillebrødre, søte og morsomme. Og slik skal det visstnok fortsatt bli. I fire av de fem voksende magene vi kjenner, ligger det gutter. Sistemann har ennå ikke avslørt seg selv, så vi venter spent, men vi er nok ganske sikre på resultatet, for som Storebror sier: " - Det ER jo en Lillebror, hva ellers?"

Ja, hva ellers:)

lørdag 10. mars 2012

Tanker om ting

Mens de andre gutta i gata suser avgårde på syklene sine, har ikke Storebror brydd seg noe særlig om sykling. Han kan det jo ikke alikevel, er svaret vi får når vi spør. Påstanden om at "øvelse gjør mester", synker ikke helt inn. Storebror er en mester i puslespill, lego, kan lire av seg fakta om de store dinosaurusene, kan innviklede navn på biller, insekter og annet ufyselig, kan legge sammen litt tall, og har kunnet bokstavene lenge. Men sykling virker stort og vanskelig. I fjor låste det seg litt, men i år har han lovt å prøve igjen. Nå står han ved kjøkkenbordet og lager en robot ved hjelp av en tom brusflaske, eggekartong-utiklipp, tape og tusj. Kosemamma kjenner hun krysser fingrene mentalt, for at årets sykkel-eksperiment går bedre enn i fjor. Men heldigvis er det en som tar det med knusende ro. Storebror er dypt konsentrert over robot-bygging, og gir blanke i både sykler og ski. Heldigvis. Lenge leve all verdens individualister!

torsdag 1. mars 2012

Kaoskontroll og spørsmål om mangt

Lillebror roper og skravler. Han har skjønt at det gjelder å holde ut, snakke høyest, og bare sette i et hyl, om ingen reagerer. Storebror er motsatt. Frustrete tårer kommer, når ingen hører på hans filosofiske tilnærmelser på livet, fordi han har en lillebror med spisse albuer.
-Hva sier du? nesten roper Kosemamma gjennom Lillebror skrål, på vei til barnehagen
- Åååhh, det er umulig å snakka her! nesten roper Storebror sint tilbake, mens urokråka til venstre ufortrødent synger videre på et egenkomponert vers av kaptein Sabeltann.
- Men bare prøv! roper Kosemamma igjen! Ikke gi opp!
Storebror spør om noe igjen, og hun må bøye seg bakover med øynene på veien, og skjerper ørene. Hun aner en siste sjangs før meltdown.
- Jeg sier, fortsetter han en siste gang, TRENGER JEG INSULIN??