torsdag 26. september 2013

Ikkno å uroe seg over

Kosemamma og Lillebror sover søtt under dyna. Plutselig bryter Lillebror ut i en en trillende latter i søvne, og mamma stryker ham over kinnet og spør lattermildt hva som er så gøy.
"- Det var ingenting mamma, det var bare en pirat" smilemumler søtnosen, snur seg og sover videre.

lørdag 7. september 2013

Tross alt

"-Mamma! Jeg er ferdig!" Det ropes fra toalettet
"- eh ja, du kan jo bare tørke deg og komme ut?" mamma underes litt
"-Hallo! Jeg har jo tross alt bursdag da!"


...

Reklamens makt, og store beslutninger på en vanlig dag


7åringen mener det er merkelig at så få lykkes med røykestoppen sin, for det er jo bare å slutte å røyke? Han skjønner ikke helt det der med å trappe ned,.hva betyr det forresten?  Hallo, liksom... Og Lillebror på fem har bestemt seg for aldri å blir forelska, for da må man kysse jenter, dobbelæsj! ( Men mamma kan han kysse, for hun er jo en dame så det går bra)
Lett og ledig samtale fra baksetet på vei til bursdag.
En vanlig dag.

torsdag 5. september 2013

Stormskritt

Om to dager fyller Storebror 7 år. Syv år siden har gått siden en illrød baby med spiss hake på 4940 gr ble lagt i armene våre. Babyen med den spisse haka har blitt til en fornuftig fyr, som nok er mer spilloppmakersk enn mamma og pappa tror, med vakre brune øyne, og en ivrig forkjærlighet for tegning. Ennå vil han ha kos, ligge under dyna til mamma og bare prate. Ennå syns han Lillebror er verdens søteste bror, og ennå vil han heller bygge lego enn å spille data. Men nå går han alene til skolen. Sammen kompisene drar gutta seg sakte i retning skolen hver morgen, mens skravla går, og latteren runger. Ennå vil vi holde ham fast, men langsomt starter hans eget liv, der Kosemamma og Pappa må stå litt på siden og følge med på. Alle skumle ting som kan skje, farer gjennom hodene våre, mens vi krysser fingrene. Gode venner er iallefall bra å ha, og det ser ut til at han fikser det å skaffe seg det iallefall. Som han selv sier, " han går tross alt i andre klasse da...". Stor feiring står for døren, og med 17 syvåringer blir det nok ikke en direkte dempet feiring :)